ponedjeljak, 19. listopada 2020.

POSRNULI PRINC, Erin Watt

Izdavač: Stilus knjiga, 2019.
4. knjiga serijala o Royalima
[eng. Fallen Heir]
Prijevod: Marija Perišić

Kad se radi o serijalima, obično se veseliš svakom novom nastavku, iščekujući što će se iduće dogoditi u priči koju opsesivno pratiš. Kad se radi o Royalima, opsesivno praćenje se podrazumijeva. :) Četvrti nastavak sage o Royalima nekako sam najviše iščekivala, budući da je to trebao biti prvi u kojem u središte radnje stupa najdraži mi Royal: Easton.

U prethodna tri romana, Easton je bio lik zabavljača, onaj koji razvedri svaku situaciju u kojoj se nađe. Nonšalantan, neozbiljan, nesmotren, lik koji vječno hoda po rubu opasnosti, a zabava mu je jedini cilj u životu. Imao je, dakako, on i svoje 'dublje' trenutke, trenutke u kojima smo mogli vidjeti da bi učinio sve za ljude koje voli, da ponekad namjerno igra ulogu gada kako to ne bi morao netko drugi, da zna biti iskren i pošten i beskrajno odan.

Na samom početku ovog romana, Easton nam i sam priznaje kako je zabava jedino što ga u životu motivira i kako mu je cilj pronaći nove i nove oblike te zabave, bilo da se radi o provodu s djevojkama, nesmotrenim uličnim borbama, raznim zabranjenim aktivnostima koje ga često dovedu u jako opasne situacije. No, što ga više upoznajemo, više vidimo i njegovu drugu stranu: onu koja neprimjerenim šalama pokušava sakriti ranjivost, koja alkoholom pokušava utopiti osjećaj krivnje zbog majčine smrti, koja šakama pokušava otjerati osamljenost.

A onda u Eastonov vrtlog zabave i samouništenja upadne Hartley. Isprva, Easton ju vidi kao još jedan oblik zabave koji bi rado iskusio, ali Hartley nije kao ostale djevojke i poznati 'kraljevski' šarm na nju naizgled ne djeluje. Hartley se i sama bori s brojnim problemima i zadnje što joj treba su ljubavne zavrzlame. Zbog čega Easton odluči pokušati nešto što nikada dosada još nije pokušao: biti nekome prijatelj.

Nakon Elle i Reeda, spisateljski duo koji čini Erin Watt uspio je stvoriti još jedan par likova čije ćemo ljubavne trzavice opsesivno pratiti. Hartley je, usput, dosta slična Elli - neovisna je, samostalna i ne misli biti ničija igračka. Ona ima ono nešto što je i samog Eastona na početku, kad ju je tek upoznao, privuklo Elli, a sada ga isto to privuče i Hartley. Jedno na drugo imaju dobar utjecaj, i nekako se baš dobro uklapaju, bilo kao prijatelji, bilo kao nešto više.

Priznat ću vam, na nekim mi je dijelovima ta Eastonova opsesija zabavom i samouništenjem bila prilično zamorna, ali, budući da se radi o Eastonu, teško mu je dugo nešto zamjerati, jer svaku pogrešku vrlo brzo zasjeni neka njegova nesebična gesta. Easton je zločesti dečko koji vam se u stanju popeti na vrh glave i ispiliti vam živce, a onda posve preokrenuti ploču i u potpunosti vas osvojiti. On je poput slane karamele: sjajan kad pogodi pravu dozu, lošeg okusa kad pretjera.

Bez obzira na to što je ovo priča o Eastonu, ostali Royali također se u njoj pojavljuju, tako da, ako vas zanima što se dalje dogodilo s Ellom i Reedom, ili Ellinim ocem, ili blizancima Royal, ne brinite, saznat ćete. ;) A u maniri prethodnih nastavaka, i ovaj završava jednim jaw-dropping cliffhangerom koji će vas ostaviti žednima za još.

Ako ste uživali u prve tri knjige, uživat ćete i dalje, jer Royal manija se nastavlja! Sad samo - nakon ovakvog kraja - treba dočekati 5. knjigu. :)

_____________________________

Kako do knjige: https://bit.ly/37ixx2M