ponedjeljak, 12. srpnja 2021.

UZDRMANO KRALJEVSTVO, Erin Watt

Izdavač: Stilus knjiga, 2021.
5. knjiga serijala o Royalima
[eng. Cracked kingdom
Prijevod: Marija Perišić i Vjekoslav Čulo


Burno je završilo na kraju zadnje knjige serijala o Royalima, a jednako burno se priča u ovoj, 5. po redu, knjizi nastavlja.

Nakon burne svađe i nesreće koja je potom uslijedila, Eastonova i Hartleyna veza ponovno je na samom početku. Doslovno - jer, Hartley je od udarca glavom izgubila pamćenje i ne sjeća se gotovo ničega nakon svoje četrnaeste godine, uključujući Eastona. Dok ponovno upoznaje samu sebe i nije sigurna hoće li joj se osoba kakvu joj drugi opisuju da je bila uopće svidjeti, Hartley ponovo upoznaje i Eastona. I da, on je jedan od zločestih Royala, ali on je ujedno i jedini koji je, kako se čini, u potpunosti na njezinoj strani i spreman joj pomoći kako god može. Što nije lako, budući da Eastonova obitelj pomalo krivi Hartley za nesreću u kojoj su stradala Eastonova braća. A tu je i Hartleyna nimalo srdačna obitelj te i drugi zlobni ljudi koji će iskoristiti svaku priliku da nekome napakoste.

Pred Eastonom i Hartley brojne su prepreke, ali ništa ovo dvoje neće spriječiti da pronađu jedno drugo. Jer, Easton je Hartleyno sunce, a ona je njegovo srce.

Awww!

Četvrta knjiga o Royalima - i ujedno prva u kojoj je u središtu radnje Easton Royal - bila mi je pomalo mlaka. Ne kažem da nije bila sasvim okej, ali očekivala sam više od najdražeg mi Royala. Ova je, zato, sve nadoknadila!

Neodgovorni Easton kojem je svrha života samo i jedino zabava već je u prošloj knjizi malo odrastao, no ovdje taj rast postaje još vidljiviji. I dalje se bori sa svojim demonima, i dalje ga pogreške i odbacivanja mogu baciti natrag u vrtlog samouništenja kojem je tako sklon, ali ovdje se Easton odlučio čvrsto držati i ne dopustiti si da ponovno poklekne. Pa, barem ne u potpunosti. No, budući da se radi o Eastonu, progledat ćemo mu kroz prste. ;)

Hartley mi je puno zanimljivija nego u prethodnoj knjizi, te nam ovdje - pomalo ironično, s obzirom na gubitak pamćenja - otkriva puno više o sebi, svojoj prošlosti i životu u potpuno disfunkcionalnoj obitelji.

Uobičajene ljubavne i obiteljske drame na kakve smo kod Royala već navikli ovdje eksponencijalno rastu, a ako ste mislili da ste u ovoj priči već vidjeli sve - očeve koji ustaju iz mrtvih, izgubljene sestre, zločeste maćehe, seks-skandale - iznenadit ćete se. Još kako!

U maniri najboljih sapunica, Royali vam ne daju da od napetosti dođete do daha. Svaki novi događaj potpuno je neočekivan, jer - tko zna što se još može dogoditi? Mafijaški obračun usred ničeg? Sve je moguće! ;)

Usprkos upozorenju koje te gleda sa korica svakog od romana o Royalima, teško da će te Royali uništiti. Više će te otjerati u ovisnost, možda i zavesti. A jednom kad ih upoznaš i vidiš što se sve krije ispod te njihove fasade zločestih bogatuna, nećeš ih htjeti napustiti. Jer, kad te jednom prihvate, zauvijek si dio obitelji - bez obzira na stvarne krvne veze.

Je li ovo kraj priče o Royalima ili ćemo možda još za njih čuti? Valja nam pričekati i vidjeti... 

______________________________

Kako do knjige: https://bit.ly/3yNJQyr