subota, 4. svibnja 2019.

IZOPAČENA PALAČA, Erin Watt

Izdavač: Stilus, 2019.
3. knjiga serijala o Royalima
[eng. Twisted palace
 
 
Rekli su joj da će je Royali uništiti, a i sami su joj Royali (pogotovo Reed) to i sami nebrojeno puta pokazali. Ipak, Ella im se ni uz najbolju volju nije uspjela oduprijeti, a i oni su nju, naposlijetku, prihvatili. Sretna mala disfunkcionalna obitelj.

Koliku god muku mučila s Royalima, s Reedom je ta muka bila stoput teža. Možda zato jer je u njemu prepoznala svoju srodnu dušu (doduše, brižno prikrivenu). A i Reed nije dugo ostao nenaklonjen Elli (unatoč trudu, mora mu se priznati). Preživjeli su sve i svašta, uspjeli preletjeti kroz razne turbulencije u svojoj relativno kratkoj vezi, pa čak i Reedovu izdaju - onu kojoj je ime Brooke.

Smiješi li im se konačno sreća? Pa, ne baš. Jer, najgora turbulencija tek je počela. Brooke je pronađena mrtva, a jedini osumnjičeni je upravo Reed. A Reed bi, unatoč svim tvrdnjama da je nevin, lako mogao završiti u zatvoru - i to na jako dugo. Ella će, dakako, dati sve od sebe da mu pomogne da to doga ne dođe, ali hoće li to biti dovoljno? A uz Reeda, tu je još jedna turbulentna situacija s kojom se Ella mora nositi - a to je iznenadan povratak njenog oca iz mrtvih.

Izopačena palača Royalovih naprosto vrvi šokantnim događajima, a ishod svakog od njih posve je neizvjestan...

...što znači da ovdje imamo nešto baš slasno za čitanje! :)

Moj, u posljednje vrijeme omiljeni, guilty pleasure serijal stigao je do svog vrhunca. A u maniri najboljih sapunica, potrudio se obasuti me svim mogućim sočnim i šokantnim zapletima kakve sam samo mogla poželjeti! Tajne, izdaje, ubojstva, intrige, povratak iz mrtvih... sve je tu i sve je tako sjajno posloženo da je guštanje prilikom čitanja zajamčeno!

Priču ponovno pratimo iz dva point of viewa - onog Elle i Reeda. Dok se Reed bori sa sve izvjesnijom mogućnošću da će dobar dio svog života provesti iza rešetaka (i tako propustiti dobar dio svoje budućnosti s Ellom), Ellu, uz te iste probleme, muči još i novopronađeni uskrsnuli otac koji je odlučio ne čekati ni trenutka dulje da otpočne brusiti svoje roditeljske vještine i nadoknadi propušteno vrijeme sa svojom kćeri. A što se on jače trudio, to Ella sve više shvaća koliko je velik jaz između njih dvoje i koliko joj je otac u biti stranac. Tek što se uklopila u jednu novu obitelj - Royale - sada tu obitelj mora napustiti i uklopiti se u novu, a sve to dok joj nad glavom visi neizvjesna sudbina dečka kojeg voli.

Konstantna neizvjesnost koja visi nad sudbinama likova u ovoj knjizi, kao i otkrivanja novih tajni i novih izdaja, dobitna su kombinacija koja će čitatelje držati neprestano na rubu sjedala dok čitaju. Autorice su nam ovdje pripremile vrlo zamršen splet intriga, u otplitanje kojih su naknadno dodale još i par uvrnuto zabavnih preokreta. I, da, čak i dok se pred njima prostiru teška vremena, Royali znaju biti itekako zabavni. A za one koji to vole, steamy bits koji čine neizostavan dio ovog serijala ovdje su puno više steamy od onih na koje ste dosad navikli. ;)

Treći roman u serijalu o Royalima završava priču Elle i Reeda (i mislim da su dobili baš onakav kraj kakav su zaslužili! :)), ali to ne znači da čitava priča o Royalima također tu prestaje. Ne, ne, imamo se još čemu veseliti. Ella i Reed svoja će mjesta pod reflektorima uskoro prepustiti Eastonu, a nekako imam osjećaj da će mi ti budući nastavci, s Eastonom u glavnoj ulozi, biti još bolji od dosadašnjih. I guess I'll just have to wait and see. Nadam se ne dugo. :)