petak, 1. rujna 2023.

GODINU STARIJA, GODINU BOLJA, Caroline de Maigret & Sophie Mas

Izdavač: Znanje, 2021.
[eng. Older, but better, but older]
Prijevod: Marija Perica

Šarmantna zbirka tekstova o ženskoj svakodnevici u srednjim godinama nije self help literatura koja će nas naučiti kako da se bezbrižno nosimo sa starenjem, što je bio moj dojam kad sam ju tek uzela u ruke, već zabavna zbirka šašavih (i tako realnih!) situacija u kojima se svaka žena na putu iz tridesetih u četrdesete povremeno nađe.

Bez dlake na jeziku, iskreno i sa stilom autentičnih Parižanki, autorice ove knjige uzet će nas za ruku i odvesti u tako poznate situacije, misleći isto što i mi same o, primjerice, onom mlađem tipu koji je prošao pored nas i nije nas pritom ni zamijetio, ili uzbuđenju oko odluke da ne izađemo van i samo ostanemo doma - ono, kao dosadne odrasle osobe.

Ova je knjiga poput druženja s prijateljicama: dijelit će vaše mišljenje o brojnim životnim situacijama, smijati se s vama i zabavljati, autoironično komentirati vlastiti izgled, biti blesava, šašava i nevjerojatno šarmantna, sve odjednom.

Za sve one koje su zabrinute zbog jednostavne biološke činjenice da stare (baš kao i svi), možda u ovim tekstovima pronađete malo olakšanja i vidite da nije sve tako crno. Starenje je i zabavno i uzbudljivo i cool. I ono najbitnije - posve normalno.

Šarm, ljepota i zanimljivost kod žena ne hlapi s godinama. Godine nas vode u mnoštvo novih situacija, na neke od kojih se možda malo teže naviknuti. Uz ovu knjigu vidjet ćemo smiješnu stranu takvih situacija, dobro ih promotriti, nasmijati se - i nastaviti dalje, osjećajući se ugodno u svojim godinama.

Ova je knjiga super poklon za prijateljice, a i sama je potencijal za prijateljicu. Ugodno druženje! 

__________________________________

Kako do knjige: https://znanje.hr/product/godinu-starija-godinu-bolja/409464