utorak, 8. rujna 2015.

DNEVNIK GRADSKE CURE, Andrea Andrassy

Izdavač: Ljevak, 2015.
 

Andreu Andrassy sigurno ste čuli na radiju, možda vidjeli na nekom nastupu stand-up komičara ili kako glumi Michaela Jacksona ili Lady Gagu u showu 'Tvoje lice zvuči poznato', ili ste pak pročitali neku od njenih super zabavnih kolumni na index.hr-u. Neke od njenih najduhovitijih kolumni našle su svoje mjesto u ovoj knjizi.

Knjiga je podijeljena na više tematskih dijelova, koji se bave prekidima, sirom, ženama, muškarcima, sirom, uspjehom, sirom, Mladenom Grdovićem i još sira. Sad vas sigurno intrigira sav taj sir. ;)

Andreine kolumne su iskrene, direktne i ludo duhovite. Ona piše o svemu što joj padne na pamet, bez dlake na jeziku, i dok to čini obraća se direktno čitatelju u drugom licu jednine (dakle, sve su kolumne namijenjene baš TEBI). Andrein humor je britak, zarazan, pametan i uvijek pogađa u cilj, a njene reference na neke ljude, događaje, serije i predmete podsjetit će vas možda i na vrijeme kada ste se i sami s njima susreli i poslužit će vam kao dodatan izvor smijeha (i/ili nostalgije).

Andrea će vas naučiti zašto dezdorans nikad nije dobar poklon za vašu bolju polovicu, zašto ne treba dečka voditi u šoping, zašto treba pustiti gospođu u autu ispred vas da se prestroji, zašto ne treba vjerovati drugima kad vam kažu da nešto ne možete, zašto bi vam jedina prava i istinska ljubav trebala biti torta od sira i još mnogo toga, a njeni će vam savjeti često natjerati i suze na oči - od smijeha. Ima tu i sarkazma, britkih komentara na domaću političku i društvenu situaciju i još puno tema o kojima svi pričamo, sve skupa začinjeno s Andreinim originalnim načinom izražavanja, zbog kojeg vam se čini da uopće ne čitate knjigu, već sjedite na kavi s autoricom i živo diskutirate.

Duhovita i zabavna knjiga puna duhovitih i zabavnih kolumni duhovite i zabavne kolumnistice, uz koju ćete uživati čitajući, neprestano se hihoćući. A zapamtit ćete i puno korisnih savjeta. Win-win. Svakako pročitajte!

A ako vam se svidi knjiga, kolumne Dnevnik gradske cure nastavite čitati na linku: http://www.index.hr/rouge/1541/dnevnik-gradske-cure.aspx