nedjelja, 9. studenoga 2014.

FREAKS, Tess Gerritsen

Izdavač: Ballantine Books eBook Edition, 2010.
[kratka priča iz serijala Rizzoli & Isles]


Tijelo 17-godišnje djevojke pronađeno je na podu crkve, pored otvorenog lijesa. Po svemu sudeći, netko je djevojku zadavio i ostavio ondje. Sumnja pada na godinu dana starijeg mladića, koji je, čini se, s ubijenom djevojkom živio u toj crkvi i spavao u lijesu koji je tamo nađen, a osim toga vjeruje i da su oboje vampiri. No, ne bi li vampiri trebali biti besmrtni? I je li on, iz nekog nepoznatog razloga, ubio svoj djevojku ili je to učinio netko drugi? Odgovore će nam otkriti Maura Isles i Jane Rizzoli.

Ova kratka priča u serijalu Rizzoli & Isles radnjom je smještena između romana 'Mjesto za ubijanje' i 'Nijema djevojka'. Vrlo je kratka, ima samo 10 poglavlja od po svega nekoliko stranica, a sama radnja odvija se u tek jednom danu. Unatoč tome, ova kratka priča ima sve elemente koje serijal i inače sadrži - misteriozan slučaj, u kojem stvari nisu baš onakve kakvima se na prvi pogled čine, te postepeno otkrivanje detalja koji pokazuju na tajanstvenog ubojicu. Neću vam otkriti tko je, ali vam mogu reći da je ubojica u ovoj priči posve neočekivan, čak i za uobičajene 'Rizzoli & Isles' standarde.

Osim kriminalističkog dijela, ova priča naginje ka hororu, iako samo u obrisima, i idealna je za čitanje ako vam se čita nešto kratko, ali i uzbudljivo - pogotovo za npr. (nedavno prošlu) Noć vještica.